Onebrand SRL duce o lupta apriga impotriva produselor de proasta calitate, “neconforme”, existente pe piata materialelor de constructii din Romania, prin informari de specialitate lansate catre clientii nostri si prin modul de producere si vanzare a produselor noastre.

De aceea, incepand cu anul 2009, Onebrand SRL si-a aratat intentia de a face parte din ROMEPS, Asociatia producatorilor de polistiren expandat din Romania. In 2013, a intrat in aceasta asociatie si a inceput sa ia parte la procesul de reglementare a pietei materialelor de constructii din Romania.

Printre reglementarile sustinute de noi se numara:

  1. O calitate minim acceptata: EPS80 cu o grosime minim de 15 cm;
  2. Eliminarea de pe etichete a denumirilor inselatoare care duc in eroare consumatorul si asa needucat;
  3. Acceptarea si punerea in aplicare de catre toti constructorii in termoizolatii a Ghidului de utilizare EPS, acceptat de ROMEPS.

Aveti grija la:

  1. Nu orice scartaitoare este polistiren expandat!
  2. Pretul mic inseamna ori proasta calitate ori vanzarea unui produs furat!
  3. Nu orice constructor stie sa termoizoleze!

Sfaturile noastre, ale specialistilor sunt:

  1. Informati-va inainte sa incepeti o termoizolare! Aflati mai multe despre constructorul pe care doriti sa-l contractati, informati-va de pe siteuri de specialitate referitoare la materialele pe care doriti sa le achizitionati.
  2. Un polistiren bun este un polistiren care are o conductivitate termica cat mai mica: sub 0,04 W/mk. De asemenea, o valoare cat mai ridicata la efortul la compresiune (rezistenta la rupere), de minim 80 Kpa demonstreaza un polistiren de calitate. Deci, verificati eticheta.
  3. Pentru a oferi un pret cat mai mic, producatorii apeleaza de cele mai multe ori la scaderea calitatii produselor. Deci un polistiren ieftin, in proportie de 99% este un polistiren de slaba calitate.

Rolul polistirenului expandat este acela de a izola mediul interior de schimbarile dese de temperatura din mediul exterior. Valoarea cat mai mica a conductivitatii termice ajuta polistirenul sa-si indeplineasca cu succes rolul sau de termoizolator. Daca se aplica un polistiren de proasta calitate in termosistem, acest termosistem a fost montat de geaba iar investitia este nula.